Pop Quiz: Retailers

Zacks

Grab your pencils! It's pop quiz time once again!

This time we will focus on retailers. Here we go:

1. How much did total revenue decline year-over-year for Best Buy (BBY) during fiscal year 2013 (11-month period ended on February 2, 2013 vs 11-month period period ended on January 28, 2012)?

A. -22.2%
B. -17.8%
C. -9.2%
D. -2.1%

2. What was Amazon's (AMZN) net profit margin in 2012 (net profit margin is calculated as net income / sales)?

A. -0.1%
B. +1.8%
C. +5.4%
D. +8.9%

3. What percentage of total revenues for Yum! Brands (YUM) - which operates KFC, Taco Bell and Pizza Hut - came from its China division in 2012?

A. 24.2%
B. 42.4%
C. 50.6%
D. 67.8%

4. What were total worldwide sales for Wal-Mart Stores (WMT) in its fiscal 2013 year?

A. $350.5 billion
B. $466.1 billion
C. $587.2 billion
D. $663.9 billion

5. How much did same-store sales decline for J.C. Penney (JCP) in 2012 (same-store sales are defined as sales from stores that have been open for 12 consecutive months and Internet sales) ?

A. -8.1%
B. -10.4%
C. -17.2%
D. -25.2%

6. Which one of these supermarkets has reported an industry-leading 37 consecutive quarters of positive same-store sales growth?

A. Safeway (SWY)
B. Whole Foods (WFM)
C. Kroger (KR)
D. Supervalu (SVU)

7. What was lululemon's (LULU) net profit margin for its fiscal year ended February 3, 2013?

A. -2.8%
B. 4.7%
C. 19.7%
D. 36.8%

8. How many retail stores did Cabela's (CAB) operate at the end of 2012?

A. 40
B. 140
C. 240
D. 340

9. Which one of the following retailers had negative same-store sales growth in 2012?

A. Dollar Tree (DLTR)
B. Abercrombie & Fitch (ANF)
C. Tiffany & Co (TIF)
D. Tractor Supply (TSCO)

10. Among the four retailers listed below, which had the highest net profit margin in its most recent fiscal year?

A. Dillard's (DDS)
B. Ross Stores (ROST)
C. Target (TGT)
D. Nordstrom (JWN)


ANSWERS: 1.D   2.A   3.C   4.B   5.D   6.C   7.C   8.A   9.B   10.B

Post your score below. You're on the honor system!

Read the analyst report on AMZN

Read the analyst report on ANF

Read the analyst report on BBY

Read the analyst report on CAB

Read the analyst report on DLTR

Read the analyst report on KR

Read the analyst report on JCP

Read the analyst report on LULU

Read the analyst report on SVU

Read the analyst report on SWY

Read the analyst report on WFM

Read the analyst report on WMT

Read the analyst report on YUM

Zacks Investment Research



More From Zacks.com

Rates

View Comments (0)

Recommended for You

  • Tycoon buys 30 Rolls-Royces for Macau hotel

    A Hong Kong tycoon has placed the biggest ever order for Rolls-Royce cars, agreeing to buy 30 Phantoms to chauffeur guests at a luxury resort he's building in the global gambling capital of Macau. Stephen Hung's $20 million purchase surpasses the 14 Phantoms bought by Hong Kong's Peninsula Hotel in…

    Associated Press
  • 1 Tip To Lose Belly Fat

    It's Hollywood's Hottest Diet And Gets Rid Of Stubborn Fat Areas Like Nothing Else.

    AdChoicesagoodcooksSponsored
  • Tycoon's arrest sends shock wave through Russia

    Tycoon's arrest sends shock wave through Russia MOSCOW (AP) — The arrest of a Russian telecoms and oil tycoon has sent shock waves through the country's business community, with some fearing a return to the dark days of a decade ago, when the Kremlin asserted its power by imprisoning the country's…

    Associated Press
  • Before You Buy Alibaba, Check Out 4 Top China Stocks

    Before You Buy Alibaba, Check Out 4 Top China Stocks While investors gear up for Alibaba Group 's (BABA) hotly anticipated initial public offering, don't forget about other Chinese stocks that are worth keeping an eye on. Today's Young Guns Screen of

    Investor's Business Daily
  • Costco Stores in Canada to Stop Taking American Express

    “The credit card relationship between American Express and Costco Wholesale Canada will not be renewed when it expires” on Dec. 31, the company said today in an e-mail to Canadian customers. The message was attributed to Lorelle Gilpin, vice president of marketing and membership for Costco…

    Bloomberg
  • "The Retiree Next Door": How successful retirees stretch their savings

    "The Retiree Next Door": How successful retirees stretch their savingsBy the time she hit her late 40s, Toni Eugenia wasn’t sure she would ever be able to retire. Eugenia, 56, a pharmacy technician who lived in Houston, was nearly $200,000 in debt and

    Yahoo Finance
  • As Fed takes baby steps, Cramer's trick for profit

    In turn, Cramer says making money in the market, involves looking at the environment through the lens of the Fed. "The trick is to remember that they speak for the common person," Cramer said. "The Fed wants the common person to make money." With that backdrop always in mind, Cramer says it becomes…

    CNBC
  • Play

    Citi, Bank of America Offer Discounted Mortgages

    Citigroup and Bank of America will offer mortgages at discounted interest rates to help borrowers with low incomes or subprime credit. AnnaMaria Andriotis joins MoneyBeat. Photo: Getty.

    WSJ Live
  • Accomplish your career goals

    At Capella University, you can learn the skills you need to succeed. Why wait another day? Get started today.

    AdChoicesCapella UniversitySponsored
  • CNBC Anchor Calls Out Fed-Hater Bill Fleckenstein In Startling Shouting Match

    CNBC Bill Fleckenstein of Fleckenstein Capital appeared on CNBC's Futures Now program on Tuesday. Futures Now host Jackie DeAngelis came out swinging, asking Fleckenstein right at the top if he was willing to admit that he had misunderstood monetary policy. Sounding taken aback, Fleckenstein…

    Business Insider
  • Beanie Babies creator's sentence debated in court

    Beanie Babies creator's sentence debated in court CHICAGO (AP) — Federal prosecutors seeking to put the billionaire creator of Beanie Babies in prison for hiding millions in Swiss bank accounts told appellate court judges Wednesday that the toymaker's sentence of probation threatens to erode the…

    Associated Press
  • Apple to unveil new iPads, operating system on Oct. 21 : report

    The company plans to unveil the sixth generation of its iPad and the third edition of the iPad mini, as well as its operating system OS X Yosemite, which has undergone a complete visual overhaul, the Internet news website said. Trudy Muller, a spokeswoman for Apple, declined to comment. The iPad is…

    Reuters
  • Gilead Stock Is Falling On These Drug Setbacks

    Gilead Stock Is Falling On These Drug Setbacks Gilead Sciences (GILD) shares are backsliding Wednesday on news that the patient drop-out rate for hepatitis C drug Sovaldi is quadruple that of clinical trials. In addition, the biotech's Phase 2 study results

    Investor's Business Daily
  • Margaritaville casino owners seek bankruptcy

    The owner of Biloxi's Margaritaville casino has filed for Chapter 11 bankruptcy protection Tuesday, only hours before a hearing where the landlord aimed to seize the property. The filing by MVB Holding LLC in U.S. Don Dornan, a lawyer for landlord Clay Point LLC, said the company had planned to ask…

    Associated Press
  • Here's What Mark Cuban Wishes He Knew About Money In His 20s

    Cuban is the owner of the Dallas Mavericks basketball team. Billionaire investor and entrepreneur Mark Cuban is generous with his advice. When we asked him what he wishes he'd known about money in his 20s, he said:

    Business Insider
  • Master's Degree in Nursing

    CCNE accredited MS in nursing in as few as 18 months online. Learn more today!

    AdChoicesNorwich UniversitySponsored
  • Embraer to sell 50 E-175 jets to Republic in $2.1 billion deal

    Brazil's Embraer SA, the world's third largest commercial planemaker, said on Wednesday it booked a firm order from U.S. The deal, which will be included in Embraer's order book for the third quarter, is valued at $2.1 billion, the planemaker said in a securities filing. The planes will be operated…

    Reuters
  • SHOE COMPANY: Our CEO Just Disappeared And Most Of The Money Is Gone

    "and like that: he's gone." This is an actual headline from a company press release: "CEO and COO disappeared, most of the company's cash missing." (Via FastFT) In a statement, German-based shoe company Ultrasonic said its CFO,  Chi Kwong Clifford Chan, has been unable to reach the company's CEO,…

    Business Insider
  • Don't buy Alibaba stock: 'Dean of Valuation'

    Investors should steer clear of Alibaba , valuation expert Aswath Damodaran said Wednesday. On CNBC's " Fast Money ," Damodaran, a professor of finance at New York University's Stern School of Business, noted that he was looking at Alibaba stock from the perspective of a long-term investor, not a…

    CNBC
  • Billionaire Investor Says Chinese People Work Harder And Western Companies Could Face Deep Trouble After Alibaba IPO

    Michael Moritz, the chairman of VC firm Sequoia Capital, is a huge fan of Chinese internet companies and reiterated his enthusiasm for the Chinese market in an interview with The Wall Street Journal Wednesday. The billionaire investor described the Alibaba IPO as a “major landmark event” that is as…

    Business Insider
  • Play

    What the Fed Meeting Means for Bonds

    Janet Yellen & Co. are expected to hint at their timetable for raising interest rates. Here's how investors should prepare ahead of the meeting.

    WSJ Live
  • Top Analyst Upgrades and Downgrades: AEP, BHP, GE, Incyte, 3M, Tyco, Under Armour and More

    Top Analyst Upgrades and Downgrades: AEP, BHP, GE, Incyte, 3M, Tyco, Under Armour and More Stocks were firm on Wednesday morning ahead of the FOMC meeting outcome. Tuesday’s rally may have sparked higher interest again, and investors are looking for bargains

    24/7 Wall St.
  • Norwich Information Security MS

    Online, accredited, top ranked. NSA Center of Academic Excellence. Recognized by the Department of Homeland Security. Download your free brochure!

    AdChoicesNorwich UniversitySponsored
  • 6 Things Debt Collectors Wish You Knew

    The work debt collectors do is not popular, and has become increasingly derided by those who don’t like what we do or simply don’t know the facts about debt collection. Too often, debt collection is painted with a broad brush to create a portrait that isn’t accurate, and doesn’t properly educate…

    Credit.com